ALE BROWAR - 45°Jopejskie 0,2l sklo v krabičce 8,5% alk.
Historical Beer - Other
Kategorie: | Pivovar |
---|---|
Hmotnost: | 0.755 kg |
PIVOVAR: | ALE BROWAR |
Položka byla vyprodána… |
Původní receptura piva se před lety ztratila a samotný nápoj po 1. světové válce zmizel z pivovarských map světa. Navzdory tomu se mnoho lidí snaží znovu vytvořit recept tohoto nápoje na základě fragmentárních záznamů o technologii výroby. Účinný pokus učinilo plavidlo AleBrowar z Lęborku.
Podle omezených zdrojů by pivo mělo být temné, karamelové barvy a silné. Je to velmi aromatický, hořkosladký sirup s mimořádně příjemnou chutí a vůní spojenou se sušenými fíky, datlemi a rozinkami. Na rozdíl od běžného piva není jopeiské pivo sycené oxidem uhličitým. Dalším poznávacím znakem tohoto piva je jeho výroba založená na tzv spontánní fermentace. Co to znamená? Pivní mladina je naočkována divokými kvasinkami a dalšími mikroorganismy z atmosférického vzduchu. Způsobují kvašení velmi těžké mladiny, tzv s vysokým obsahem cukru přibližně 50 %. Pro srovnání, piva eurolager mají hustotu 12 %.
– Výroba piva Jope se na rozdíl od standardních piv zaměřuje na velmi dlouhou dobu varu mladiny, která trvá cca 20-24 hodin, aby došlo ke zkaramelizaci a zahuštění cukrů (odpaření vody), a také velmi dlouhé doba fermentace, v tomto případě trvající 12 - 24 měsíců. Pro srovnání, standardní piva vyžadují vaření po dobu 60–90 minut a kvasí asi 7–21 dní – vysvětluje Arkadiusz Wenta z AleBrowar.
Podle omezených zdrojů by pivo mělo být temné, karamelové barvy a silné. Je to velmi aromatický, hořkosladký sirup s mimořádně příjemnou chutí a vůní spojenou se sušenými fíky, datlemi a rozinkami. Na rozdíl od běžného piva není jopeiské pivo sycené oxidem uhličitým. Dalším poznávacím znakem tohoto piva je jeho výroba založená na tzv spontánní fermentace. Co to znamená? Pivní mladina je naočkována divokými kvasinkami a dalšími mikroorganismy z atmosférického vzduchu. Způsobují kvašení velmi těžké mladiny, tzv s vysokým obsahem cukru přibližně 50 %. Pro srovnání, piva eurolager mají hustotu 12 %.
– Výroba piva Jope se na rozdíl od standardních piv zaměřuje na velmi dlouhou dobu varu mladiny, která trvá cca 20-24 hodin, aby došlo ke zkaramelizaci a zahuštění cukrů (odpaření vody), a také velmi dlouhé doba fermentace, v tomto případě trvající 12 - 24 měsíců. Pro srovnání, standardní piva vyžadují vaření po dobu 60–90 minut a kvasí asi 7–21 dní – vysvětluje Arkadiusz Wenta z AleBrowar.
Složení: Voda, ječný slad, droždí, chmel.
Země původu: Polsko
Dovozce:
ninabar s.r.o.
Šimáčkova 3
Brno
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář